Stichting Huifbedrijden Hoeksche Waard

Laatste nieuws.

Maart 2021:

De paarden zijn er klaar voor en we mogen weer rijden, dus er kunnen weer afspraken gemaakt worden. Wel zijn er een paar corona-regels om het zo huifbedrijden zo veilig mogelijk te maken; je vindt deze op de 'contact/info'pagina.
Omdat we meer kosten maken, is de ritprijs wel omhoog gegaan naar 25 euro.

Januari 2021:

We rijden nog niet met clienten, vanwege de lockdown en ook dat de paarden er nog niet helemaal klaar voor zijn. Gelukkig kunnen we wel blijven trainen. Zo'n twee keer in de week lopen ze onder het huifbed en dat gaat steeds beter. We hopen met clienten te gaan rijden, zodra de lockdown wordt opgeheven.

Oktober/november 2020:

De afgelopen maanden zijn drukke maanden voor ons geweest met veel veranderingen. We zijn al een tijd op zoek naar een nieuw huifbedpaard, om King te vervangen. Hij vindt het huifbed niet meer zo leuk en hij heeft al jaren spierproblemen. Begin oktober begon Ylone kreupel te lopen. In de stap zag je niks, maar ze liep duidelijk mank in de draf. In eerste instantie denk je aan een misstap, dus wat rustiger aan gedaan. Toen het niet over ging, hebben we de paardenarts erbij gehaald. Na een week op pijnstillers en alleen stappen op vlakke grond, ging het niet over. Er werd een rontgenfoto gemaakt en ze blijkt artrose in haar voorvoeten te hebben. Ze is ingespoten met een pijnstiller en ontstekingsremmer en moet minstens een maand op rust. Dat was natuurlijk even schrikken, want nu ligt het huifbedrijden weer stil.
Dien&KimarDezelfde dag, dat de artrose werd geconstateerd, kregen we een belletje, dat iemand voor ons twee fjorden gevonden had. Ze zijn even hoog en hebben tot voor kort onder een huifbed gelopen. Dat was natuurlijk geweldig nieuws! Alleen was er geen plek op stal, dus de nieuwe paarden moesten nog even wachten. King kan naar oud huifbedpaard Nordal op de wei, maar de grond is niet geschikt voor een paard met artrose. Dus belden we verschillende stallen af, of ze een plekje voor Ylone hebben, maar helaas. Begin november kregen we een telefoontje, dat iemand plek heeft. Ylone kan de hele dag lekker buiten rondlopen op verharde grond en voor de nacht op stal. Heel erg fijn, dus zijn we de verhuizing in gang gaan zetten. Ylone werd opgehaald door de eigenaar van de nieuwe stal en de dag erop werden de nieuwe paarden gebracht en King afgezet op de wei. Het ging allemaal heel snel, maar het geeft ons ook rust: de oude huifbedpaarden hebben een goed plek en we kunnen van start met de nieuwe paarden.
De nieuwe paarden zijn de merrie Dien (13 jaar) en Kimar (6 jaar). Op het moment maken we kennis met ze. Ze worden gelongeerd en we hebben ze al in het tweespan laten lopen, wat heel erg goed gaat. Binnenkort (15 november) gaan ze voor het eerst onder ons huifbed. We zijn benieuwd hoe het gaat en of we weer snel van start kunnen gaan met het rijden van clienten.
Lees en zie ook hun vorderingen op onze facebook-pagina.

Augustus 2020:

lustrumOmdat Adriana al 20 jaar vrijwilligster is bij onze stichting, moest dit ondanks deze rare corona-tijd toch gevierd worden. Op zondag de 16e was er een verrassing voor haar, waarbij enkele vrijwilligers het huifbed versiert hadden. Met een toespraak van de secretaris en kadootjes werd zij aangenaam verrast. We hopen dat ze nog vele jaren bij ons zal zijn, want zonder huifbedrijder geen huifbedrijden.


Juni 2020 Covid-19:

Dinsdag 16e: Na weken niet meer te hebben gereden, gaan wij het huifbedrijden weer opstarten! Iedereen is weer welkom, mits je je aan de regels houdt.
Door de corona moeten wij extra kosten maken en daarom gaat de ritprijs per 1 juli met €2,50 omhoog.

Maart 2020 Covid-19:

Maandag 16e: Vanwege de uitbraak van het corona-virus zullen wij tot 1 juni 2020 niet kunnen huifbedrijden. We zullen ons best doen om de paarden op conditie te houden, zodat de paarden het aan kunnen, zodra we weer mogen rijden.

December 2019:

klaverjasKlaverjasvereniging De IJsvogels van Puttershoek hielden op 27 december een toernooi. Zoals elk jaar gaat de opbrengst naar een goed doel en dit jaar waren wij dat doel. Dit heeft een mooi bedrag opgeleverd van €850. Hier zijn wij natuurlijk heel blij mee.

Oktober 2019:

De Landelijke Vereniging van Crematoria hebben een stichting genaamd Dr. C.J. Vailant-fonds. Zij doneren geld aan goede doelen en dit jaar hebben wij weer een geweldig bedrag ontvangen van 4000 euro! We zijn natuurlijk heel erg blij met hun geweldige bijdrage! Zo kunnen wij clienten blij blijven maken met een ritje op de paarden, want ondanks dat we een kleine stichting zijn, maken we steeds meer huifbedritten.

Juni 2019:

lustrumToen onze stichting werd opgericht, kregen we van menvereniging De Menners een recreatiewagen in bruikleen. In de 20 jaar dat we hem hadden, hebben we heel wat ritjes gemaakt. lustrumMaar de laatste jaren hadden we het probleem dat de rem steeds vaker vast ging lopen. Er is al door verschillende mensen naar gekeken, maar we kregen het niet voor elkaar om het weer goed te laten werken. De Menners besloten ons de wagen kado te doen, zodat wij hem konden verkopen. De opbrengst konden we bij een nieuwe menwagen leggen. Gregor melsen is voor ons op zoek gegaan en heeft een mooie tweedehands menwagen gevonden. Zaterdag de 20e kwam hij het brengen en de dag erop hebben we meteen een proefritje gemaakt. De wagen bevalt ons prima en we hopen weer jaren rijplezier van te hebben.

© 2021 www.huifbedrijden.hoekschewaard.nl disclaimer anbi-basisgegevens links